Steg för steg mot ert drömhus

Husidéer

Husbygge är något de flesta funderar på i flera år och många kontrollerar och jämför olika hustillverkare för att hitta en leverantör som möter just deras behov. När ni kommit fram till beslutet att ni vil bygga ett Åsbo Hus kan ni ha en mer eller mindre färdig idé om ert framtida boende. Det kan vara färdiga arkitektritningar eller bara grundtankar om de behov som huset måste uppfylla, då hjälper vi er att utveckla tankarna till ett färdigt huskoncept. I de flesta fall har våra kunder köpt tomt redan innan de tar kontakt, men ibland erbjuder vi på Åsbo Hus tomter till försäljning. 

Förutsättningar

Tillsammans diskuterar vi igenom era förutsättningar för budget, tomt, behov och önskemål. Våra kunder väljer ofta en husmodell från Åsbo Hus som de vidareutvecklar efter sina egna idéer för att skapa sina drömhus. Vi hjälper er så att ni känner er helt trygga med ert kanske största köp i livet. 

Bygglov

Åsbo Hus tar fram skisser på huset och planlösningen justeras efter era specifika behov. Därefter upprättar vi förslagshandlingarna som krävs för att söka bygglov. Ibland kan kommunerna ha lång handläggningstid på bygglov, men vi gör vad vi kan för att tillverkningen av ert hus ska komma igång så snart som möjligt.

Detaljer

Det är många detaljer som ska sitta vid ett husbygge och det är viktigt för båda parter att allt blir rätt. I det här skedet görs eventuella justeringar och ändringar i byggförslaget. Det kan till exempel gälla materialval, utrustning i kök eller badrum och andra utföranden. Vill ni välja annat än våra standardförslag är det inga problem – det ska bli ert drömhus.

Kontrakt

När alla bygghandlingar och tidsplaner har upprättats skrivs ett kontrakt som undertecknas av både er och Åsbo Hus. Efter det kan ni lita på att huset kommer att finnas på plats enligt överenskommen tid och utförande. Räkna med att det tar cirka åtta till tio månader från beviljat bygglov till ni kan flytta in i ert nya hus. 

Avropsmöte

Avropsmötet är sista chansen att göra eventuella ändringar. Efter mötet är husets alla detaljer, stora som små, fastställda och allt bestämt för att kunna tillverka ert hus. Nu sätter arbetet i husfabriken fart!

Byggstart 

Vi vet att det är spännande att kunna följa bygget att sitt eget hus från start till slut. Därför är det viktigt för oss att byggstart sker enligt den fastställda tidsplanen. Vi sköter projektledning, kontakt med hantverkare och leveranser, från husgrund till takläggning. Vi har kontinuerliga avstämningar och byggsamordningsmöten under hela byggtiden. 

Husresning

De färdigbyggda och väderskyddade väggelementen transporteras från Åsbo Hus fabrik till arbetsplatsen och monteras snabbt och effektivt på den gjutna grunden. Flera olika byggkomponenter har nu blivit ett riktigt hus. Det här kan vara ett häftigt tillfälle att följa, hör med er kontaktperson när det är dags för just ert hus att få väggar.

Färdigställande

Det är mycket jobb och olika moment när det kommer till husbygge. Taket läggs, innerväggar monteras, el/vatten och ventilation ansluts. Sedan är det dags för inomhusmålning, golvläggning och montering av inredning. Nu är ert hus nästan klart!

Slutbesiktning

Slutbesiktningen av ert hus är väldigt viktig och vi har som vision att inga hus tillverkade av Åsbo Hus ska få anmärkningar. Besiktning, som utförs av en opartisk certifierad besiktningsman, kan liknas vid en garanti för att såväl huset som dess materiel/utrustning är helt korrekt byggt och installerat. På besiktningen närvarar en representant från Åsbo Hus, kontrollansvarig, säljaren samt kunden.

Inflyttning i drömhuset

Nu är det äntligen dags! Vi vet att ni har längtat och det är alltid lika roligt att få överlämna nyckeln och se den spända förväntan hos våra kunder. Välkomna hem till ert nya hem, ett hem som vi tillsammans skapat för att ni ska bo och trivas i. 

2-årsbesiktning

Vid önskemål från kunden genomför Åsbo Hus en kostnadsfri 2-årsbesiktning för att förvissa oss om att allt är till belåtenhet.