Träffa vår nya medarbetare, Rasmus Svensson!

06 jun 2019

Det här är Rasmus Svensson som precis tagit studenten efter sin gymnasieutbildning inom bygg på Tegelbruksskolan i Klippan. Under tre år har han tillbringat sin praktik ett antal dagar i veckan hos oss och vi kan idag med glädje presentera honom som Åsbo Hus nya medarbetare.

En mycket flitig och trevlig kille som brinner för vårt varierande husbygge!

 

När började din praktik på Åsbo Hus?
När jag gick första året på byggymnasiet började jag min praktik med två dagar i veckan, andra året fortsatte jag med en dag extra och under det tredje året tillbringade jag hela fyra dagar i veckan med att praktisera hos Åsbo Hus.

Då är du ju inte helt ny, några års erfarenhet har du med dig!
Ja, det kan man säga, jag jobbade ju här varje lov dessutom så jag har varit här en rätt så bra tid.

Hur kommer det sig att du valde att bli snickare?
Det var faktiskt min bror som blev snickare först sen tyckte jag att det verkade vara rätt intressant. Han jobbade då på Åsbo Hus och vi jobbade tillsammans i ca ett år. 

Vad innebär din roll som snickare på Åsbo Hus?
Jag är med från husmontagen till att färdigställa husen, allt från grunden kan man säga. Vi monterar ihop de producerade delarna från husfabriken som körs ut med lastbilen till platsen huset ska byggas upp på. 

Vad är tjusningen med ditt yrke?
Det är att få vara ute och röra på sig, att inte sitta stilla. Vi har alltid något att göra.

Är det något speciellt som du brinner för?
Ja, det är ju när man får göra lite av varje, att det inte alltid är några stycken i ett lag som får montera husen och några i ett annat lag som får sätta inredningen. Vi är ungefär 10 utesnickare, det vi gör är att vi turas om och det är det som gör arbetet drivande och roligt! 

Vilka kvalitéer tycker du är viktiga hos en snickare?
Det viktigaste är att man visar att man vill, man ska tycka det är roligt. Man ska inte gå dit bara för att tjäna pengar utan man ska tycka att det är kul. Att vara social är även en fördel. Är vi fem stycken och det är en av oss som tycker att yrket är tråkigt kan det påverka hela gruppen.

Vad är, enligt dig, det bästa med Åsbo Hus som arbetsgivare?
Det är bra folk här tycker jag, det brukar vara mycket ordning och reda både inne i fabriken och här ute på arbetsplatsen. Det är även mycket skönt att veta det inte ligger en massa saker som släpar i vägen utan alla är noggranna och siktar mot samma mål.

Vilken av Åsbo Hus husmodeller är din favorit, av dem som du har varit med och byggt upp? 
1-planshus är rätt så kul eftersom det går riktigt fort, framstegen synliggörs mycket fortare. Sen är det varierande arbetet kul eftersom det inte är ett enda hus som är sig det andra likt då vi bygger husen utefter kundens önskemål!

Hur ser relationen ut mellan dig och kunderna?
Kunderna brukar komma ut till oss när vi håller på att montera upp huset för att dem blir nyfikna, redan där börjar vi lära känna varandra. När huset sedan börjar bli klart så brukar dem vilja komma och titta sig runt vilket i sin tur leder till en ännu tätare kontakt med kunderna. Jag tycker det är roligt eftersom jag får träffa på så många nya människor i flera olika byggen som i sin tur är varierande. 

Vilken del av huset tycker du är viktigast att fokusera på vid bygge av ett nytt hus?
Allt är viktigt, blir det fel från början brukar det bära med sig hela vägen. Blir en vägg sned så blir det mesta fel, bland annat inredningen och det innebär att vi måste vara mycket noggranna i vårt arbete redan från början.

När kan du känna att du är nöjd efter en arbetsdag?
När jag uppfyller målen jag sätter upp för dagen. Det kan exempelvis handla om att jag göra ett visst moment idag och när jag gjort det känner jag mig nöjd! Självklart ska man sätta upp mål man vet att man klarar av, varken för stora eller för små!

 

Härligt Rasmus, tack så mycket för att du ville dela med dig av dig och dina tankar.
Stort lycka till i ditt arbete här hos oss på Åsbo Hus! 

Tillbaka

Fler artiklar