Skapa din egna trend i ditt hem

11 nov 2020

 

Idag är intresset för heminredning större än någonsin. Vi byter ut och köper nytt efter vad vi tycker om men många av oss missar något av det viktigaste – helheten. En av de vanligare inredningsmissarna är att det ibland blir för mycket av det extra fina. Det vill säga att rummen blir övermöblerade och överdekorerade.

Idag delar vi med oss av några smarta tips för att få till ett harmoniskt och trevligt hem utan att det blir för mycket eller för lite!


 

Rensa ut de saker som du inte använder

Vi är väldigt duktiga på att samla på oss saker och fylla på med nytt utan att ha rensat ut det gamla. Detta håller inte i längden om du vill ha ett organiserat hem. Rummen kommer att kännas stökiga, därför är det viktigt att rensa ut saker som inte används längre för att undvika att ditt hem blir oharmoniskt.

 

Man som bär en låda i ett stökigt rum.

 

Handla inte alla dina inredningsdetaljer från samma butik

Det är väldigt lätt hänt att du går runt i ett stort möbelvaruhus eller en inredningsbutik och samlar på dig allt som du tycker är fint i din kundvagn. Väl vid uppackning av de inköpta varorna inser du att allt går i samma stil, detta kan självklart vara stilrent och snyggt, men det finns också en risk att det inte blir personligt vilket i sin tur utelämnar er känsla och harmoni i hemmet.

 

Inredning i vardagsrum.

 

Ljussättningen har en viktig betydelse

Hur du ljussätter dina rum med olika ljusskällor har en stor och viktig betydelse för känslan som du vill skapa i rummet. Öppna upp fönstren och släpp in ljuset, det viktigaste är att faktiskt låta så mycket som möjligt av det naturliga dagsljuset komma in genom fönstren.

Istället för att köpa en stor lampa med stark belysning kan man istället jobba lite mer med punktbelysning. Du kan exempelvis placera en läslampa vid soffhörnet och en fönsterlampa som ger ifrån sig ett behagligt sken vilket i sin tur skapar en mysigare och trevligare känsla.

Sen handlar det också om vilket rum vi ljussätter. Har du ett arbetsrum kan det vara smart att välja lite skarpare belysning, ett sovrum lite mysigare och ett vardagsrum lite mitt emellan? Gå efter känslan du vill lyfta och välj din ljussättning utefter det.

 

Vardagsrum med stora fönster och soffmöbler.

 

Var unik

Det är jätteroligt med trender men alla trender passar inte in i alla hem. Följer du en trend och utgår från det när du inreder ditt hem kan det sluta med att det inte riktigt känns som hemma.

Skapa din egen trend i ditt hem.

 

Tillbaka

Fler artiklar