Samarbete med Nordea

01 jan 2019

 

Vi tycker att fler ska få möjligheten att bygga sitt drömhus. Därför har vi ett samarbete tillsammans med Nordea. Här berättar Josefina Börjesson, kontorschef på Nordea i Helsingborg, lite mer om vad det innebär.

- Kan du berätta lite om vårt samarbete?

Vi har haft ett samarbete med Åsbo Hus AB sedan 2011, men 2016 utvidgade vi det för att tillsammans underlätta för potentiella husköpare. Vi vill alltid skapa en så bra upplevelse som möjligt för våra kunder och för att kunna möta deras behov har vi kontakt med Åsbo Hus både via Nordea företag och Nordea privat.

- Vad innebär erbjudandet för dem som går i husbyggartankar?

För kunder som ska köpa nytt boende lönar det sig alltid att träffa en rådgivare på Nordea för genomgång av sin ekonomi. Vi erbjuder våra kunder ett heltäckande sortiment av banktjänster, förmåner och service, men framförallt tips och råd som kan vara av värde för den som vill bygga hus.

Det börjar med ett lånelöfte för att veta hur mycket du kan köpa boende för, och det kan vara bra att ha ett lånelöfte klart redan när du inleder samtalen med Åsbo Hus. När ni är överens med Åsbo Hus tillhandahåller vi ett byggnadskreditiv som gör finansieringen enkel under själva byggprocessen.

När huset väl står klart och du är redo att flytta om lånen gör vi en slutfinansiering, med fördelaktiga villkor. Vi kan också vara behjälpliga med försäkringar för villan och även göra en budget för din nya/framtida hushållsekonomi med långsiktiga spar- och placeringsalternativ för att nå framtida mål och drömmar.

- Vilka är dina bästa tips som bankchef inför ett husköp? 

Jag tycker det är jätteviktigt att ha en öppen dialog med banken så att vi förstår var vi bäst kan vara behjälpliga. Var inte heller rädd för att fråga om det är något du inte förstår, vi är här för att hjälpa dig att känna dig trygg med finansieringen och för att du ska kunna undvika framtida överraskningar.

 

Läs mer om hur det går till att bygga hus tillsammans med oss på Åsbo Hus AB!

Tillbaka

Fler artiklar