Långsiktighet och utifrån dina behov – så ska du tänka när du bygger kök

01 jan 2017

"Behov och personlig stil är viktigt när du väljer kök"

Funderar du på att bygga nytt kök? Eller kanske renovera ditt gamla? Oavsett vilken förändring du står inför finns en uppsjö av beslut att fatta och frågor att besvara. Går det att göra köket barnvänligt? Ska man satsa på moderna trender eller tidlös design? Och vad är egentligen viktigast att tänka på? Jörgen på Miele ger dig sina bästa tips för en lyckad köksplanering.

 

Hur ska jag tänka när jag planerar mitt kök och väljer vitvaror?
Ur ett långsiktigt perspektiv ska du välja ett kök som ska kunna användas fördelaktigt under lång tid med funktioner som är anpassade utifrån dina behov. Vitvaror ska vara lättanvända och hålla hög kvalitet.

 

Vad är viktigast att fundera över innan jag gör mitt val?
Fundera över hur dina förutsättningar ser ut i form av disponibelt utrymme i bostaden. Reflektera över dina behov och utforma en behovsanalys – hur du använder ditt kök? Vad och hur tillagar du maten?

 

Går det att skapa ett barnvänligt kök?
Visst gör det det! Att säkra utdragslådor och köksluckor i köket är en bra början. Man behöver också tänka på barnvänlighet och säkerhet när det kommer till vitvaror. Exempelvis finns det barnspärrar till ugnar som gör det svårt för barn att öppna ugnsluckan, och så är det viktigt med låga temperaturer på luckan. Vad gäller skydd på spisen finns spishällskydd till hällar. Men mycket av säkerheten i ett kök handlar om sunt förnuft, så som att tänka på att kastrullhandtag inte ska vändas utåt så att barn lätt kan få tag i dem.

 

Hur gör jag ett miljövänligare val av vitvaror?
Undersök på vilket sätt respektive varumärke gör för att agera miljövänligt. Ett steg i rätt riktning är krav på energidekaler men en annan väldigt viktig aspekt är produktens livslängd. En produkt som är testad för långtidsbruk är otroligt mycket mer miljövänlig än andra.

 

Vilka trender ser du för vitvaror och kök den närmsta tiden?
Modern design med stramt linjespel. Tidlös design för att snickerier i köket och vitvaror tillsammans ska harmonisera och bli en bra helhet. Det handtagslösa köket har varit en trend under en lång tid och nu introduceras även vitvaror utan handtag på marknaden.

 

Vad händer på den tekniska fronten – vilka tekniska innovationer eller nyheter kan vi se de närmsta åren?
Det uppkopplade hemmet är redan lanserat där du kan styra dina maskiner via WiFi. Smart Home, som anpassar maskinernas aktivitet utifrån elbolagens tariffer, genom att exempelvis tvätta under natten när elen är billigare, är också en aktuellt trend. Kommunikation mellan fläkt och häll utvecklas och förbättras hela tiden. Vi på Miele har en del andra spännande nyheter på gång som ska presenteras under 2017 – allt med målet att underlätta tillagningen av mat och öka matlagningsglädjen!

 

Fler tips och massor av inspiration hittar du på Mieles hemsida. 

Tillbaka

Fler artiklar