Inredningstrender 2019!

12 dec 2018

Nu är det inte långt kvar till nyårsafton och 2019. Men vad är det som gäller i inredningsvärlden 2019? Vilka är de nya trenderna? Och vilka stannar kvar? Ljusa pasteller, gyllene färger, trämaterial, natur och hållbarhet är genomgående teman för 2019. 

 

Natur och hållbarhet

Vi har under ett tag varit mer medvetna om hållbarhet. Nu kommer vi se allt mer av det i inredningen. Vi har idag ett mer långsiktigt perspektiv på vår inredning och i vårt materialval. Enkelhet och naturmaterial är fortsatt stora trender 2019. Likaså trä och sten blandat med handgjorda detaljer, som filtar. Det är enkelt att gå utanför huset och plocka en kvist, kotte eller löv och använda som en fin detalj i vardagsrummet eller i köket. 

 

Beige som bas

Grått kommer att fortsätta vara en trendig bas under 2019, men under det nya året väntas beige komma in i våra hem och bli den nya populära basfärgen. Beige är en stilren bas precis som grått, skillnaden är att beige ger en mer varmare känsla i hemmet. 

I inredningsaffärerna kommer du att hitta allt mer jordnära och varmare känsla än tidigare. Vill du hänga med bland trenderna ska du definitivt inreda med den naturnära färgpaletten. Inred med grädde, havre eller sand.

 

Grönt, gult, gyllene och brända toner

Använd detaljer i gyllene och brända toner. Inred med kuddar i brunt eller gardiner i rostrött. Eller varför inte en mysig filt i en färg från den bruna skalan? 

Den gröna färgen är ingen nyhet i våra hem, men nu är det en annan typ av grönt som väntas bli populär, nämligen grågrönt, ljusgrönt och dammig lime. Detta istället för den smaragdgröna färgen som så många älskat. under 2018.  

Gult är en annan färg som väntas bli otroligt populär 2019. Det gäller gult i olika nyanser, detaljfärg likaväl som huvudkulör. Så våga måla en vägg gul, eller köp en gul fåtölj till vardagsrummet. 

Några andra nya färger som kommer dyka upp under 2019 är lila, rött, blått och andra bärtoner.

 

Sammeten stannar

Sammeten kom in i många hem för några år sedan. Trenden tog oss med full storm, och väntas fortsätta synas ordentligt i hemmen under 2019. Sammeten är otroligt mjuk, denna mjuka känsla kommer man även se mer av i form av runda former och mjuka sköna mattor. Det kommer vara populärt att bryta av den mjuka känslan med stramare former. 

 

Torkade blommor 

Torkade blommor kommer bli en stor trend 2019 i inredningsvärlden. Det är dags att byta ut snittblommor mot den torkade buketten, eller bara en enkel kvist. Det bästa är att det dessutom håller längre, perfekt va? Det är supersnyggt att exempelvis inreda med pampasgräs i en stor snygg vas. 

 

Stora kontraster

Disharmoni i inredningen kommer bli en populär trend under det nya året. Våga inred med detaljer i helt olika färger, eller måla väggen i två kontrastfärger. Tänk inte ton i ton, tänk kontrastfärger och att det ska ”poppa”. 

 

Trä på trä

70-tals trenden har redan kommit in lite smått i en del hem. Nu är den dock här på riktigt. Trä är återigen väldigt hett. Inred med flera olika varianter i ditt hem. I den skandinaviska inredningen är det ljusa blonda träet populärt, vilket man kan se i både detaljer och möbler. Under 2019 kommer det ljusa träet blandas med mörkare träslag, exempelvis valnöt. Det är alltid säkert att använda enbart en tränyans, men det kommer bli populärt att blanda och använda flera nyanser i hemmet. Mycket trä på trä och du är hemma!

 

90-talet är tillbaka

Även 90-talet kommer tillbaka in i våra hem, med populära trender som svampmålade väggar, glasbord och färgglada mönster. 90-talstrenden väntas bli stark 2019, men självklart kommer det vara moderniserat. 90-talstrenden kan tolkas och anpassas efter stilen du redan har i hemmet. Köp ett glasbord i uppdaterad form eller skapa en svampmålad vägg så som vi tolkar den nu, en vägg som påminner mycket om kalkfärg. 

Det kan räcka med små detaljer av 90-talet och det kommer att lyfta hela rummet. 

 

Mattan i fokus

Mattan har inte fått så mycket fokus än så länge. Men nu väntas mattan få en större betydelse i hemmet. Nu kommer inte mattan vara i bakgrunden, det ska vara den mest utstickande detaljen i rummet. Mönster, former och färger, gärna allt på en och samma matta. Mattan ska skapa attityden i rummet, och det övriga ska backa för mattan. 

 

Tillbaka

Fler artiklar