Inredningsinspiration inför våren och sommaren 2021!

03 mar 2021

2021 smyger sig in i den jordiga färgskalan som blev tongivande 2020 tillsammans med accentfärgerna lila, mintgrönt och ljusblått. Vi ser starka drag av 1970-tal i både form och med inslag av handgjorda ting, keramik och återvunna textilier.

 

2020 blev året då många av oss tillbringade mer tid i våra hem än på länge vilket i sin tur medförde ett stort intresse för inredning, ett intresse större än någonsin tidigare. Till skillnad från tidigare handlade det inte bara om form utan snarare minst lika mycket på funktion och trygghet. Idag behöver hemmet för många fungera både som en trygghet, avkopplande plats – och för många även en arbetsplats. Idag tar identifierar vi några av årets trender, häng med!

 

Naturlig elegans 

Naturmaterialen dominerar fortfarande inredningen och följer med in till 2021, men vi vill nu bryta av dem med färger och former som ger en känsla av både luftigt och elegant.

Den beigea färgen slog igenom stenhårt under 2020 och ser inte ut att lämna trendtronen i år. Naturfärgerna i beige och grå nyanser såg vi mycket av förra året, kallas också för greige inom inredningstrender, en blandning av beige och grå. Till skillnad från förra året kommer även beige, det under det här året, i flera olika gula och rosa toner.

 

Tips: Då den beigea färgen är en sådan fantastisk grundfärg att utgå från kan du mixa den med mörka rustika träslag samt med guldiga detaljer för en lyxigare look. Till skillnad från vitt som för ett par år sedan var färgen vi i majoriteten av hemmen, ger den beigea färgen hemmet en varmare känsla samtidigt som det upplevs naturligt och ombonat. En viktig känsla att bygga upp när vi idag är hemma så mycket.

 

Det är inte bara färgerna som spelar en viktig roll i hemmet utan även möblerna och hur du skapar den rätta känslan av ett harmoniskt, avkopplande och även lyxigt hem.

Tips: Inred med gardiner från tak till golv och skapa den där lyxiga hotellkänslan, inred med stora kuddar, sittpuffar och plädar för att skapa en mysigare känsla och självklart med inslag av växter för att skapa en levande känsla.  

 

Tillbaka

Fler artiklar