Inred hallen så att det blir roligt att komma hem!

02 feb 2019

Hallen är det första rummet som möter oss och våra gäster när vi kliver in i huset. Ibland är de rymliga och välkomnande, men oftast lite mindre än vi kanske önskat. Därför är det viktigt att tänka på hur man inreder hallen på ett praktiskt, men inbjudande sätt. 

Gör era materialval med omsorg

Nummer ett att tänka på när det kommer till inredning av hallen är materialvalen. För att skapa en känsla av rymd i trängre hallar är färgvalen viktiga. Ljusa färger och diskreta mönster skapar mer rymd än mörka, starka färger och kraftiga mönster.

Ett klinkergolv tål blöta skor, grus och smuts betydligt bättre än ett trägolv, dessutom är det lätt att hålla rent. Det finns mängder av olika alternativ när det kommer till klinker! Vill ni ha marmormönstrat eller schackrutigt? Komplettera med en snygg, stor dörrmatta som bjuder in gästerna samtidigt som den håller smutsen ute.   

I hallen får ofta även väggarna ta stryk. Kanske har ni en skohylla placerad mot väggen? Då kan det vara smart att sätta klinker även en bit upp på väggen för att skydda den mot smuts och märken.

Smart förvaring sparar tid

Nästa punkt att tänka lite extra på i hallen är förvaringen. Det blir lätt rörigt med flera par skor och jackor som ska samsas med väskor, mössor och vantar. Se till att hitta en bra plats för hatthylla och skohylla så har ni kommit en bra bit på vägen. 

Ett bra sätt att förvara vantar, mössor och halsdukar utan att det ser slarvigt ut är att lägga dem i små korgar. Då kan de stå lättillgängligt uppe på hatthyllan eller ett hallskåp samtidigt som det ger ett städat intryck. Ett annat alternativ är att sätta upp påshyllor att lägga lösa föremål i. 

Behöver ni en sittplats i hallen kan ni välja en kombinerad skohylla/bänk, en bänk med förvaring i eller en väggmonterad pall som fälls ner vid behov. Det finns många alternativ att välja på för att utnyttja ert utrymme på bästa sätt!

Har ni barn – tänk på höjden!

”Kan själv!” har väl alla föräldrar hört? Har ni barn hemma och tillräckligt med utrymme kan det vara smart att placera krokar och förvaringskorgar så att barnen själva når sina kläder. 

Pricken över i! 

För att skapa en riktigt välkomnande och praktisk hall behöver ni såklart också en spegel! De finns i hur många olika former och storlekar som helst, men det skadar aldrig med en helkroppsspegel som man kan slänga ett sista öga i innan man lämnar hemmet. 
 

Tillbaka

Fler artiklar